Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Jen dvě poznámky k tomu veledílu:

1. Při koupi s ručením majetkem se zpravidla ručí majetkem, který není můj. Čímpak jsou klasické hypotéky? Takže nevím, co je na tom tak hroznéno. (Mimochodem: Ručím vám za to, že i v GB kupovali především za půjčené peníze.)

2. Když neexistuje trh, neexistuje reálné tržní ocenění. Jedno, zda srovnávací (a prodejem obdobného podniku) či výnosové (jakpak by se určily budoucí tržby, když neexistoval žádný trh)?  Takže: ano prodej byl za účetní cenu. Ano - banky přestíraly, že věří "tržnímu" ocenění znalců, kteří vznikli teprve včera. Jinak by nemohly ještě roky půjčovat.

0 0
možnosti
ZK

Z89d98e17n84a 69K24o53č23í

27. 5. 2014 18:47

To veledílo zase tak špatné není. Mouchy by se tam určitě našly, ale nemělo by to tak bez povšimnutí zapadnout.

ad1) Ony ty pohledávky za dlužníky se staly následně dobrým obchodním artiklem.

Banky je pak často přes prostředníky ještě prodaly za 5-10 % nominálu původním dlužníkům, takže z vypůjčených peněz zbylo bohatě nejen na pořízení majetku, splacení závazku i profinancování luxusního života dlužníků na 20 let dopředu.

ad2) Banky byly v podvodech často namočeny samy, protože vrcholový management požadoval často provizi bokem ve výši 5 % při standardním úvěru, u kterého se předpokládalo splácení a 10 % u úvěru, kde se splácení vůbec nepředpokládalo. !!:-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 926x
Důchodce, který získal mnoho životních i odborných zkušeností , aby se dožil zklamání na jednání a chování dnešních politiků.

Seznam rubrik